INSCRIPCIONS D’ACTIVITATS

Us informem que, un cop finalitzat el període de registre d’activitats (a 31 de juliol de 2020), la comissió organitzadora avaluarà totes les propostes rebudes i decidirà quines són les més adients per la temàtica de la fira d’enguany. Com enguany el programa será més reduït, ens reservem l’opció de proposar-vos alguna modificació o fusió entre activitats. Ens posarem en contacte amb vosaltres abans del 10 de setembre per donar resposta a la vostra inscripció.

En aquesta IX edició de la FESC volem mostrar com l’ESS està contribuint a la urgent i imprescindible transició ecosocial que necessita el planeta, i reflexionar sobre els reptes que ens cal superar per poder contribuir-hi encara més. Per aquest motiu, en la crida d’activitats d’enguany us demanem propostes per a donar a conèixer quins projectes, eines, mecanismes, etc. s’estan desenvolupant a l’entorn de l’economia solidària que incorporin la perspectiva ecològica per tal de donar resposta a la crisi climàtica i socioambiental que afrontem.

L’excepcionalitat d’aquesta edició virtual ens obliga a repensar-nos i adaptar-nos a nous formats. Hem allargat la durada de la FESC a un mes, del 23 d’octubre al 22 de novembre, per a eixamplar el programa i no solapar activitats. Això reduirà el nombre d’activitats admeses i ens ofereix el repte que siguin més corals i intercooperatives per a donar cabuda a tothom. L’organització es reserva l’opció de proposar modificacions o fusions.

Tingueu en compte que totes les accions seran en format virtual i que les necessitats tècniques s’han de pensar en aquest sentit. Totes les activitats es projectaran a partir de la pantalla de l’ordinador que cada usuària té a casa i tothom les podrà veure en directe o en diferit. Estem estudiant la possibilitat de poder tenir públic en algunes accions si la realitat i les mesures sanitàries ho permeten.

Eixos de la FESC2020:

  • Producció: temes enfocats des de la perspectiva de les productores (productes i serveis dels sectors econòmics primari, secundari, terciari, temes de gestió, etc.)
  • Consum: temes enfocats des de la perspectiva de les consumidores (habitatge, energia, mobilitat, alimentació, tèxtil, consum responsable, finances ètiques, cooperatives de consum, salut, etc.)
  • Reproductiu: temes relacionats amb la sostenibilitat de la vida i les cures, feminització de la gestió, ecofeminisme, etc.
  • Campanyes i mobilitzacions: temes relacionats amb drets humans, lluites ecologistes, justícia social, sostenibilitat i canvi de valors.
  • Allò públic i allò comú: temes que tractin necessitats per a la transició ecosocial que podem resoldre sense passar pel mercat:  polítiques públiques, gestió comunitària, comuns (naturals, digitals,…)
  • Altres: tot allò no inclòs als altres àmbits i relacionat amb la temàtica d’enguany.

ORGANITZA

COL·LABOREN