XAREC

La XAREC, encarregada de l’oferta gastronòmica de la FESC

La vocació de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya ha estat i és esdevenir espai de trobada d’entitats, iniciatives i persones de l’economia solidària del territori i d’arreu. I aquest espai de trobada és més fàcil de generar si existeix una proposta gastronòmica i de restauració acollidora que ho faci possible. Aquesta tasca recau un any més, en mans de la XAREC (Xarxa de Restauració i Cultura Cooperativa), la conjunció d’una sèrie de projectes diversos, d’arreu del territori, units per la gastronomia, la cultura i l’economia solidària.

Arrelats en les dinàmiques d’intercooperació, la XAREC és més que una suma de noms de l’àmbit de la restauració i la cultura. Al darrere del seu projecte es troba una aposta per la producció de proximitat i el consum responsable, els lligams amb l’entorn en que s’hi ubiquen, la valorització i la dignificació de les condicions de treball i l’horitzontalitat en les relacions laborals. La constitució de la XAREC els hi permet també intercanviar coneixements, treballar propostes de visibilització conjuntes així com la generació d’eines i espais de suport mutut.

A banda dels escenaris de bar i restaurant que hi trobaràs a la FESC 2017, les companyes de la XAREC seran les encarregades també del tradicional sopar que es celebra la nit del dissabte 21 d’octubre.

La XAREC està formada pel Cafè del Centre (Caldes de Montbui), Espai Cooperatiu de Cuina i Cultura Can Capablanca (Sabadell), El Velòdrom (Sabadell), Espai Culinari Cafè del Mar (Mataró), Terra Escudella (Sants), La Barricona (Ripoll), L’Estraperlo (Sant Quirze del Vallès), La Sargantana (Badalona), Els Caus de Mura (Mura), La Fonda del Saumell (Vallbona d’Anoia), Can Ramon (Lleida), Kop de Mà (Barcelona), El Mirallet (Granollers), La Clau (Sant Celoni), Koitton (Barcelona), Ateneu La Base (Barcelona), Cervesa Artesana Capfoguer (Santa Coloma de Gramanet), Cal Temerari (Sant Cugat), La Mà Negra (Vilafranca del Penedès), Centre Social Terra (Beniclamet), Menjador Ca La Rosa (Barcelona) i Taverna La Menuda (Cerdanyola del Vallès). Trobaràs tota la informació de la XAREC aquí: http://www.xarec.coop/.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari