RIPESS Intercontinental es troba a la #FESC2017

Enguany els 12 delegats al Consell de la Xarxa Intercontinental de Promoció de l’ESS (RIPESS) han decidit dur a terme la seva reunió anual de treball a Barcelona, i aprofitar per participar a la FESC, considerada com una pràctica particularment interessant per ser coneguda pels seus membres dels diferents continents. Per situar-nos, cal esmentar que la XES és membre del RIPESS Europa, que alhora ho és de l’Intercontinental.

La RIPESS és una xarxa mundial de xarxes continentals compromeses amb la promoció de l’economia social i solidària. Las xarxes membres de la RIPESS (d’Amèrica Llatina i el Carib, Amèrica del Nord, Europa, Àfrica, Àsia i Oceania) reunieixen, alhora, xarxes nacionals i sectorials. Aquest abast, alhora global i local, permet promoure l’ESS i incidir en els diferents nivells, així com afavorir cooperacions intercontinentals.

A la FESC, més enllà d’anar descobrint les iniciatives i dinàmiques catalanes, els membres del Consell de RIPESS compartiran la seva tasca des de la perspectiva dels diferents continents. En particular, organitzaran una taula rodona per explicar la seva feina a la xarxa, amb un enfocament “des del local vers el global”, sigui sobre incidència a escala d’institucions internacionals, espais de compartir en temes de formació i de gènere i ESS, la promoció de polítiques públiques inclusives, el foment de la posada en xarxes, així com la col·laboració amb altres moviments socials internacionals que promouen la transformació.

A més, a l’espai de la FESC dedicat a la presentació de projectes interncionals, el “carrusel internacional”, alguns dels delegats del Consell de RIPESS parlaran de la seva implicació a escala local als seus països, com per exemple del Camerun, per Àfrica; del Japó, per Àsia; de Xile, per Amèrica Llatina; d’Austràlia, per Oceania; d’Estats Units, per Amèrica del Nord, i d’Itàlia i França, per Europa.

Si esteu interessats a contactar-los directament, us convidem a dirigir-vos a l’estand que tindran a la FESC, assistir a les diferents activitats en què participaran o escriure al correu info@ripess.org.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari