Sessió intercooperació 2017: Com incorporem pràctiques transformadores a les nostres organitzacions?

La sessió d’intercooperació de la FESC 2017 tindrà lloc el proper divendres 20 d’octubre de 17 a 19h a la sala Santos Hernàndez de l’Harmonia a la Fabra i Coats de Barcelona. Enguany la volem dedicar la sessió obrir un espai d’intercanvi i aprenentatge mutu en qüestions relatives als reptes organitzatius que afrontem les iniciatives d’Economia Solidària. La sesió començarà amb l’habiatual espai de “networking” i prosseguirà amb un intercanvi de bones pràctiques. Amb aquesta sessió no només volem facilitar l’intercanvi de pràctiques transformadores, sinó també compartir els processos duts a terme per poder-les implementar. Volem obrir un espai on compartir les dificultats i neguits que afrontem les organitzacions en el nostre dia a dia, així com les estratègies que desenvolupem per millorar el nostre funcionament i esdevenir més sostenibles a nivell intern.

La sessió se centrarà en tres grans àmbits:

Organització dels treballs i del temps. D’acord amb l’Informe Mercat Social, la possibilitat d’autoorganitzar les hores de treball és una de les mesures més ben valorades per les persones treballadores, ja que l’adaptabilitat dels horaris i els espais de treball faciliten enormement la conciliació de la vida professional i la vida privada. En aquest bloc ens agradaria aproximar-nos a la manera com s’estan abordant les responsabilitats i necessitats de cura i autocura de les persones sòcies i treballadores a les organitzacions.

Apoderament dins les nostres iniciatives. La distribució de la informació, el poder i la responsabilitat dins de les organitzacions poden ser generadores d’estatus i jerarquies internes, unes dinàmiques contraposades amb l’esperit democràtic de l’Economia Solidària. En aquest apartat volem aproximar-nos a les estratègies desenvolupades per facilitar a les persones i els col·lectiu les eines i els mitjans necessaris per tenir més poder i capacitat de decisió tant en els àmbits més tècnics i complexos de l’activitat que desenvolupen —com per exemple el tecnològic o el financer—, així com en relació a la cultura i coneixement de la pròpia organització, en matèria de transparència i representació.

Factor humà. La gestió del poder i les emocions, així com la prevenció i resolució del conflictes i malestar dins de les organitzacions són qüestions centrals dins de les entitats solidàries. En aquest bloc ens agradaria aproximar-nos a les pràctiques que, de manera formal i informal, es desenvolupen dins de les entitats per treballar qüestions com l’estrès, la motivació, la cohesió de grup o la confiança.

Si esteu interessades a participar, us demanem que si us plau ompliu aquest formulari (https://framaforms.org/sessio-dintercanvi-de-practiques-transformadores-a-la-fesc-2017-1507124895) i ens informeu del bloc en què un agradaria participar.

Ens trobem divendres 20 d’octubre a les 17h per iniciar la FESC!

A més, durant tota la Fira, Pam a Pam habilita un espai central a la nau d’expositores on pugueu ser entrevistades i aparèixer al mapa de l’economia solidària de Catalunya. Us demanem que ompliu aquest formulari per tal de programar la vostra entrevista quan us vagi millor.

Salut i cooperació social!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari