Maria Majó: «La FESC és un espai per intercanviar i millorar la confiança entre les persones que creiem en l’ESS»

La Maria Majó i Clavell té 71 anys, és de Mataró i està jubilada. Durant més de 40 anys va treballar com a mestre de primària i ESO. La Maria és una activista històrica, que acumula una llarga llista de lluites i causes a les seves esquenes; «com a mestra, com a dona, com a veïna i com a ciutadana», tal i com diu ella mateixa. En l’actualitat, és membre de la junta de l’associació de veïns del seu barri, coordinadora del projecte «Totes plegades» d’amistat intercultural entre dones i sòcia de la XES Mataró.
Des de fa 4 anys, a més, participa com a voluntària a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya.

– Quina és la teva relació amb l’economia social i solidària?

Visc en un bloc cooperatiu, em gestionen els dinerets una cooperativa i COOP57, també és cooperatiu el servidor de correu electrònic, el mòbil, les assegurances i altres… Intento donar els mínims diners al sistema.

– Quan i per què vas començar a col·laborar com a voluntària a la FESC?

Perquè trobo que és una proposta per conèixer-nos, intercanviar, descobrir, compartir i millorar l’amistat i la confiança entre totes les persones que creuen en aquest boníssim model econòmic.

– Quin tipus de tasques hi has desenvolupat?

Sempre he estat a l’Espai Pep Manté, ajudant ponents i públic perquè les xerrades funcionin el millor possible. Desitjo, enguany, poder-ho fer també.
Pep Manté era el meu estimat marit, mort fa 8 anys, advocat laboralista i cooperador de soca a arrel. Ell aconsellava a tothom fer una cooperativa, fins i tot en teníem una amb els fills i filla. Avui seria molt feliç veient el desenvolupament de l’ESS a casa nostra!

– Com has viscut l’evolució de la fira en aquest temps que fa que hi participes? Què i com ha canviat?

Realment estic molt ficada al meu espai, però observo el seu creixement i bona organització imparables. Sobretot, per dos motius: d’una banda, la riquesa i diversitat d’experiències d’ESS que sorgeixen dia a dia a Catalunya i, de l’altra, pel voluntariat que durant temps planifica, prepara i duu a terme la FESC.
Mai no agrairem prou a la gent que dia a dia tira endavant l’ESS i la FESC pel seu compromís, vitalitat, generositat, empenta i il·lusió! És fantàstic!

– Què t’ha aportat aquesta experiència a títol personal?

Com que estic en un espai de reflexió i de descripció d’experiències, hi he après moltíssim! És un curs intensiu de bons pensaments i de bones pràctiques! Amb alguns ponents després ens hem seguit relacionant i hem fet xarxa.

– Per què i com animaries a altres persones a que s’inscriguin com a voluntàries?

Perquè és tan gratificant poder participar en aquesta moguda! En surts diferent i molt millor! És molt més el que en reps que el que hi aportes!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari