Les xerrades destacades del programa de la TecnoFESC

La segona edició de la TecnoFESC,  enguany vé carregada de tallers, activitats i xerrades que ens serviran per donar a conèixer les alternatives que tenim relacionades amb la informàtica, les telecomunicacions i la producció en línia per esquivar el control monopolístic i frenar la depredació de recursos i drets humans lligada al consumisme d’aparells electrònics.

Podeu consultar el Programa sencer d’activitats TecnoFESC al web. Us avancem les 4 xerrades més destacades del programa d’enguany:

 

Construint en xarxa: debat sobre l’economia social i solidària i el procomú

Dissabte 12:30h

En l’era digital hem vist com es comparteix el coneixement de forma pública, com fan el moviment del programari i cultura lliures, el disseny obert i l’economia circular de codi obert. El procomú és per tant un nou element en l’antiga reflexió de l’economia solidària i el moviment cooperatiu sobre la propietat col·lectiva, l’autogestió i l’ètica social per transcendir el marc capitalista.

Hi participen:

* Jason Nardi, RIPESS Europe

* Mayo Fuster, Dimmons, investigadora d’economia col·laborativa procomú

* Mireia Mas, Makea Tu Vida, dissenyadora d’economía circular de codi obert

* Johannes Euler, Commons Institut, investigador del procomú

* Alba Hierro, Pam A Pam/XES

* Ivan Miró, Ciutat Invisible

Presenten: Fer Paniagua i Wouter Tebbens

 

Serveis i xarxes d’internet, telefonia i telecomunicacions ètiques i solidàries

Dissabte 15:00h

En la societat de la informació, la majoria de gent contracta serveis d’internet, telefonia i telecomunicacions a multinacionals amb males pràctiques amb el personal laboral i amb les persones usuàries. Però a l’economia social i solidària hi ha alternatives: Pangea.org, Guifi.net i Som Connexió ens parlaran del consum conscient, responsable i transformador en l’àmbit de la telefonia, internet i les TIC i ens explicaran els principis i pràctiques de funcionament de les xarxes d’internet i telecomunicacions obertes, lliures i neutrals i com posar-les al servei de la comunitat de persones usuàries, la societat i el medi ambient.

Hi participen:

*Leandro Navarro, Pangea.org, internet ètic i solidari

*Roger Baig, Guifi.net/ eXO

*Bernat Alcolea, Som Connexió

Presenta: Joana G. Grenzner, Pangea.org

 

Programari lliure com a procomú

Diumenge 12:30 h

Què és el programari lliure? I el procomú? Per què és important deixar d’utilitzar programari privatiu i on puc trobar les alternatives? Fem una introducció teòrica al moviment pels comuns digitals i expliquem quines alternatives reals es poden fer servir i on trobar-les

Hi participen:

* Martin Espinach de Jamgo SCCL

* Margarita Padilla de Dabne SCCL

Presenta: Martha Gómez, Jamgo SCCL

 

“Capital arriscat”: Un model de finançament per a start-ups cooperatives

Diumenge 11:00h

Les cooperatives de plataforma tenim un model de negoci que requereix un sistema de finançament específic per fer front a despeses de desenvolupament i estructura, aquesta necessitat és assimilable a la que tenen les start ups tradicionals (capital risc). Però una cooperativa no pot accedir a fons de finançament a què sí que tenen accés les start ups tradicionals. La solució ha estat la creació d’un model de finançament dissenyat per satisfer la necessitat de finançament de les start ups cooperatives. L’anomenem “capital arriscat”.

La proposta està pensada per resoldre problemes de finançament de les cooperatives de plataforma o iniciatives tecnològiques col·laboratives i procomú, i pot estendre’s a altres iniciatives cooperatives, que hagin d’aplicar importants esforços al seu desenvolupament operatiu, abans de l’arribada d’ingressos suficients (model start up).

Hi participen:

* Maria Moreno. Grup Integral

* Arnau Vilardell. Som Mobilitat

Presenta: Joan Martínez. Facto SCCL

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari