Teixidora - relat col·laboratiu FESC

Relatoria col·laborativa i transparent, un relat coral per a la FESC

Aquest any a la FESC farem una relatoria col.·laborativa que ens permetrà recollir els continguts de les xerrades, per escrit, en temps real. Els textos recollits quedaran accessibles per a tothom i, d’un cop d’ull, ens farem una idea de què s’ha tractat en una xerrada, alhora que el que s’hi hagi dit podrà ser treballat i analitzat posteriorment.

Ens calen mans i cervells per prendre apunts col·laborativament des del mòbil o des del portàtil, per assegurar que a cada xerrada hi hagi, com a mínim, una apuntaire. La situació ideal és que unes quantes persones es rellevin prenent apunts i que algunes es dediquin a incloure enllaços del que s’esmenta, revisar errors o a extreure’n informació estructurada.

Farem servir “etherpad”, una aplicació d’escriptura col·laborativa fàcil d’utilitzar que funciona bé tant als ordinadors com al mòbil. L’enllaç des d’on es podrà accedir a cada document és el següent: https://www.teixidora.net/wiki/DOCFESC2018

A més, cada document generat estarà associat a una xerrada, i tindrà una estructura per camps, on es recollirà el que es parla i també alguns aspectes comuns a totes les xerrades com els “reptes i amenaces per construir sobiranies”, les “propostes per construir sobiranies” i les “alternatives ja existents”. També identificarem paraules clau de la xerrada, projectes i organitzacions mencionades.

Sobre la marxa, durant l’esdeveniment aquesta informació serà bolcada a la Teixidora.net de manera automàtica. Allà una pàgina dinàmica permetrà anar mostrant, mitjançant consultes semàntiques, resultats conforme l’audiència apuntaire vagi omplint les fitxes.

Després de l’esdeveniment s’incrustaran a la Teixidora.net les presentacions que s’hagin fet i si hi ha enregistraments d’àudio i vídeo. Així, la documentació que haguem generat col·lectivament quedarà endreçada de manera que la puguem recuperar fàcilment. Alhora, en incorporar la informació a la plataforma, podrem explorar relacions amb els continguts que ja hi ha de més de 170 esdeveniments, descobrint el que s’ha parlat sobre un tema en diferents llocs i moments. En definitiva, col·lectivitzarem la documentació, tant en el procés com en el resultat.

Teixidora.net és un projecte per col·lectivitzar els relats a través d’una plataforma wiki semàntica, facilitant la presa col·laborativa d’apunts, el compartir la documentació, l’exploració de relacions entre continguts i la seva reelaboració. És impulsat per l’equip Teixidora amb la cooperativa femProcomuns, TAG Taller d’Intangibles i Free Knowledge Institute.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari