La FESC2018 s’inaugura amb una taula rodona sobre sobiranies protagonitzada per dones

La VII Fira d’Economia Solidària de Catalunya, organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, s’inaugura aquest divendres 26 d’octubre de 2018 amb una taula rodona que porta per títol “Construint sobiranies, en plural”. L’acte d’inauguració tindrà lloc a les 19h a l’Auditori de la Biblioteca Can Fabra del barri de Sant Andreu de Barcelona.

La organització de la fira ha preparat una inauguració protagonitzada exclusivament per dones que reflexionaran al voltant de la construcció de sobiranies en tres àmbits: sobirania econòmica, sobirania en la gestió de recursos i sobirania relacional. Cadascun d’aquests eixos temàtics, que estaran presents en tota la programació de la fira, estarà representat per una dona experta que aportarà la seva visió sobre la importància de poder decidir sobre tots aquells elements que són indispensables per la reproducció de la vida.

Biografia de les ponents

Karen Izolda és activista mexicana mediambiental i es troba en situació de refugi dins el Programa Català de Protecció de Defensors i Defensores dels Drets Humans. És dirigent del “Comuneros” indígenes hñähnu (comunitat otomí), Secretària de Asuntos de la Mujer del Comité Ejecutivo Estatal de la Unión Fuerza Indígena Campesina (UFIC) i forma part del Comité Indígena Agrari de Tezontepec de Aldama. A l’agost de 2017 va ser segrestada, torturada i abandonada com amenaça a la seva lluita per l’aigua i el territori.

Brigitte Vasallo és escriptora, periodista i mediadora intercultural especialitzada en islamofòbia i activista de les relacions sexe-afectives no-normatives. Col.laboradora de eldiario.es, Diagonal, La Directa i Pikara Magazine, entre d’altres. En la seva feina contra la islamofòbia, participa de Red Musulmanas i de RIQE (Red de Inclusión de lo Queer en las Espiritualidades). És docent a l’àrea d’interculturalitat d’Educaislam i ha donat cursos i tallers al Pla Barcelona Interculturalitat i a la Escuela para la Igualdad y el Empoderamiento del Ayuntamiento de Gasteiz, entre d’altres. També és dinamitzadora del projecte d’investigació i pensament amorós crític #OccupyLove: per una revolució dels afectes. En aquest marc, ha donat nombroses ponències i tallers a universitats, institucions i associacions de l’Estat espanyol, i els seus articles estan traduïts a varies llengües. Acaba de publicar el seu segon llibre “Pensamiento monógamo. Terror poliamoroso”.

Iolanda Fresnillo és llicenciada en Sociologia i màster en Cooperació i Desenvolupament per la Universitat de Barcelona. Ha treballat entre 2002 i 2012 a l’Observatori del Deute en la Globalització com a investigadora sobre deute, institucions financeres internacionals i finances responsables. És promotora del projecte “Haití els altres terratrèmols”. Actualment forma part de eKona, un nou espai d’estudis i consultoria en economia política. Participa a la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute.

Podeu consultar el programa sencer aquí.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari