Una FESC més cultural que mai!

…I amb una mirada intercultural i de territori!

Des de la cultura comunitària de Sant Andreu a la cooperació amb Kènia, passant pel Bronx, les activitats culturals tindran una presència destacada a la VIII edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya!

El tret de sortida serà el divendres, 25 d’octubre, amb la jornada inaugural amb una arrencada explosiva que ho petarà. Més endavant ja us en donarem detalls. A la inauguració, també gaudirem dels concerts de Rebel Diaz (duo de hip hop polític del South Bronx) i Lil Russia & Jahzzmvn, en col·laboració amb el festival “Say It Loud” i l’Ateneu L’Harmonia.

Dissabte, 26 d’octubre,  al migdia, aprofitant el viatge de Rebel Diaz, tindrem el debat-col·loqui entorn ‘L’experiència de The Point: On la Comunitat Connecta amb la Creativitat’. The Point és un centre comunitari del South Bronx (Nova York, EEUU), referent pel seu treball en clau cultural i d’intervenció social. El debat serà moderat per Danny R. Peralta, coordinador del projecte, i hi participaran agents locals com Kasal Joves Roquetes i Escola de Circ – Ateneu Popular 9b, entre d’altres.

El dissabte per la tarda, en col·laboració amb Arquitectes Tècnics Sense Fronteres (ATSF), organitzarem un concert solidari per a la construcció d’una nova escola pública de primària a Kithunthi (Kènia), amb el grup gracienc de rumba Alma de Boquerón.

A les 23h, Joan Colomo actuarà a la FESC. Clourà la segona jornada de la fira Dj Malti (El Sonido de Veldá) amb una sessió de música tropical entre la mitjanit i la 1.30h a l’espai Michaela Chalmeta.

Diumenge, 27 d’octubre, pel matí, en col·laboració amb la Comissió de Processos col·lectius de la Fabra i Coats Fàbrica de Creació, conduirem una deriva pel barri per conèixer diferents espais de resistència a través de l’observació de l’entorn i de l’escolta. Ens endinsarem en diverses ubicacions emblemàtiques del barri, com l’Antic Mercat i la Casa Bloc, de la mà de l’escola de sons i músiques actuals i futures, generades a través d’un procés de creació artística comunitària i en col·laboració amb les artistes residents de Fabra i Coats Sara Fontan i Aalbers. La deriva per les resistències sonores del barri acabarà en format concert a la Fabra i Coats.

Altres activitats remarcables dins de la Fira enguany seran el concert de Paula Peso dins del cicle d’Orelletes de l’Harmonia; el taller ‘A Casa Som Feministes’, de La Clara i Tata Inti; el debat sobre ‘Altres Festivals Possibles’ de Cultura Viva; el taller ‘Semàfor del Comfort’ d’Arqbag, ‘Fly by B-Polemic’; les ‘Postals Audiovisuals’ de Melez i Teleduca; ‘Polipoesia: Mamífer en Extinció’, d’Angel Callado; el ‘Taller de Circ’ de l’Ateneu Popular de 9 Barris; ‘Repensem els contes!’ de Trama; ‘Por todas las lunas de Hierro’ i ‘El negoci rodó de la Banca Armada’, de SETEM.

Finalment, com en les darreres edicions, la Fira comptarà amb un espai de joc lliure i creatiu itinerant per a infants entre els 0 i 6 anys, ‘La Carpa de Tata Inti: Re-versionant les ludoteques mòbils’, dissabte i diumenge. I dissabte al vespre, es farà la V Desfilada de roba sostenible, organitzada per LaCoordi – Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques i l’alumnat de l’Institut Salvador Seguí,

Ben aviat tindrem el PROGRAMA #FESC2019

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari