Pràctiques transformadores antiracistes de l’ESS a Barcelona

(aquest article apareix publicat a l’InfoXES)

L’antiracisme és un instrument transformador de l’Economia Social i Solidària (ESS)? O bé l’horitzó és una societat sense racisme i el cooperativisme és una de les eines per aconseguir aquest destí?

Aquesta és la pregunta vertebral de tot una serie de converses que vam tenir entre més d’una desena d’entitats de l’ESS de Barcelona durant l’estiu d’enguany. Gairebé totes les entitats que vam participar en aquest procés de reflexió col·lectiva estan creades per persones d’origen migrant i tenen una línia política clarament i indiscutiblement antiracista. Més de vint-i-cinc persones que vam participar en aquest procés vam compartir les nostres experiències amb el racisme institucional i social, els nostres mecanismes polítics de la lluita i les nostres perspectives respecte a les pràctiques «realment» transformadores antiracistes.

Aquesta activitat d’investigació forma part d’un projecte global del Cercle de Migracions i Economia Cooperativa de Coòpolis, l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona. El seu disseny és producte d’un treball col·lectiu de persones integrants d’origen divers de cinc entitats de l’ESS.

A la FESC2019 volem compartir aquest recull de testimonis, reflexions i posar sobre la taula la nostra praxis política antiracista amb la finalitat de revisar conjuntament els principis que sostenen l’economia solidària.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari