Com hem fet el cartell de la FESC 2020?

Tot el que hi ha darrere del cartell de la FESC 2020 és participatiu!  S’ha concebut i s’ha madurat de forma col·lectiva: des de la llavor fins al fruit, des del lema fins a la cara de felicitat de la Isabel quan nota l’aire FESC!

Voleu saber com ho hom gestat?

LA LLAVOR: El lema de la FESC 2020 neix d’un taller virtual de comunicació participativa ideat i dinamitzat per l’Apòstrof, que és la cooperativa encarregada de crear la imatge gràfica.

El taller porta per nom Camins creatius i hi participen de manera voluntària 16 persones vinculades a la XES que aporten una cinquantena de propostes del lema, relat, accions i idees per a la línia gràfica. Totes aquestes propostes al final s’agrupen en 20 famílies. I també de forma col·lectiva,
de les 20 famílies en seleccionem 10, que són les que es valoren com a més prometedores. I de les 10 n’acabem triant una, VOLEM AIRE FESC, que és la que vosaltres ja sentiu a les galtes: el comenceu a notar, l’aire FESC?

EL FRUIT: El cartell amb aquests rostres plens de confeti es dissenya des de l’Apòstrof però es produeix des de Vilanova i la Geltrú de manera altruista i voluntària amb diverses persones i col·lectius del municipi que hi col·laboren per amor a l’economia social.

La Núria Araüna, de l’Ateneu Vilanoví, fa les fotografies i cedeix l’equipament tècnic. Hi posen el somriure i la cabellera, la Berta Belaskoain, de la cooperativa Cal Trajo, la Isabel Pérez, del col·lectiu feminista La Frontissa, en William Peake del col·lectiu ECOL3VNG, propulsor de la moneda social la Turuta, i la Julia Ferrer, també de l’Ateneu Vilanoví. Així mateix, la Paula Esparraguera i la Tina Araüna, del col·lectiu d’arts gràfiques La Via, cedeixen l’espai de taller per fer les fotografies i col·laboren durant tota la sessió (també, nyam, amb una mica de càtering per a les models voluntàries). Finalment, les amigues i veïnes del taller fan préstec de ventiladors, focus i llums de taula per fer les fotos.

Agraïm la col·laboració de totes aquestes persones i entitats per confirmar això que tant ens agrada: que la comunicació també és cosa de totes!

Al llarg de les setmanes que venen us anirem compartint nous fruits comunicatius d’aquesta FESC que estem madurant de forma col·lectiva i participativa!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari