Entrega de Premis del Germinador Social

Entrega de premis de la 6a edició del Germinador Social, el concurs d’innovació per a la transició energètica, impulsat per Som Energia i Fundació Coop 57, i que premia amb dotacions econòmiques a iniciatives de tres categories: comunitats energètiques, pobresa energètica i transició energètica. Els projectes premiats s’hauran decidit mitjançant una votació popular oberta al conjunt de la ciutadania.

FeminismESS: és l’ESS un espai realment feminista?

Breus entrevistes i debats per reflexionar, des d’una mirada crítica, sobre l’ESS a Catalunya.

Subvencions: aprofitar-les o rebutjar-les?

Breus entrevistes i debats per reflexionar, des d’una mirada crítica, sobre l’ESS a Catalunya.

AutoESSplotació o cures? Com bastir projectes transformadors i viables en un entorn de mercat competitiu i productivista

Breus entrevistes i debats per reflexionar, des d’una mirada crítica, sobre l’ESS a Catalunya.

Mirada crítica a l’ESS des de l’antiracisme. Seguim sent objectes i no subjectes d’una economia transformadora?

Breus entrevistes i debats per reflexionar, des d’una mirada crítica, sobre l’ESS a Catalunya.

Inserció sociolaboral: experiències

Taula d’experiències entre diverses entitats que promouen la inserció sociolaboral de diferents col·lectius i en diversos sectors econòmics.

Les entitats promotores són Metzineres i Solidança, i les entitats convidades Fundació el Llindar, Sindillar, Mescladis i Cooperativa TopManta.

Després de compartir les diferents experiències la idea seria poder compartir opinions, dubtes i aportacions de creixement. També hem pensat de llençar algunes preguntes a les persones o entitats assistents en relació a aquest tipus d’iniciatives.

Com arriba del camp a la taula? Ecologística agroecològica i ESS

A Einateca hem fet una prova pilot amb diferents xarxes i productores agroecològiques a Catalunya per monitorejar les seves rutres durant 6 mesos. Amb els resultats hem fet un mapa interactiu que mostra les rutes, dies, parades….. i amb aquesta informació hem elaborat un estudi de quins podrien ser nodes ecologísitics comuns on intercanviar productes, fer punts de recollida o comercialització…

A partir de la presentació de l’informe “Nodes de distribució agroecològica, Resultats de l’anàlisi de rutes alimentàries a Catalunya”, tindrà lloc una reflexió conjunta amb actors que estan impulsant nodes o treballant la distribució compartida per detectar reptes comuns i dibuixar algunes passes de futur.

ESS i justícia global: estrenyem vincles

Entitats d’ESS local, migrant i global i ONGs posem en comú el paper transformador de l’ESS en la construcció de la justícia global i teixim un horitzó per abordar els reptes compartits. Amb aquest objectiu, es presentarà un reportatge sobre l’evolució de la cooperació fins incloure les economies transformadores com un eix de treball per contribuir a la justícia global. Així mateix, coneixerem les recomanacions per la intercooperació internacional de l’ESS. Conclourà la sessió amb una taula rodona on participaran veus de l’ESS local, global i migrant per posar una mirada holística a la internacionalització de l’ESS.

Què passa amb les iniciatives tecnològiques de l’Economia Social i Solidària? Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats

Taula rodona amb diferents actores de l’ESS vinculades als procomuns digitals amb l’objectiu de conèixer la situació actual i les perspectives de futur.

Polítiques públiques d’ESS: empoderen la comunitat?

Les propostes transformadores de l’ESS necessiten comunitats fortes, inclusives i diverses. Cal enfortir el teixit social i comunitari per a tenir societats crítiques, actives i corresponsables. Té l’acció comunitària centralitat en les públiques de promoció de l’ESS? Proposem una reflexió compartida amb administracions públiques que estan apostant per l’ESS, de la mà de la Xarxa d’Espais Comunitaris de la XES.