Activitats FESC

Alimentació i consum corresponsable

L’activitat s’estructurarà en dues parts:

Durant la primera part es realitzarà una conversa entre diversos perfils de consumidora, des d’aquelles més conscients i implicades amb la sobirania alimentària, fins aquelles que, tot i compartir els valors mediambientals i socials, no consumeixen de forma completament conscient. L’objectiu principal d’aquesta primera part és veure què fa i com s’organitza la societat per consumir d’acord amb els seus valors i com, com a consumidores i comunitats organitzades, podem incidir en les diferents baules de la cadena alimentària, des del subministrament de matèries primeres, fins a la producció, distribució i el consum, avançant cap a la sobirania alimentària.

La segona part se centrarà en projectes vinculats a l’alimentació agroecològica, comptant, d’una banda, amb l’experiència de la venda directa en Mercats de Pagès com a iniciativa per a una transició agroecològica justa i una manera de fer comunitat i, d’altra banda, les comunitats de microfinançament agroecològic.

Dia i hora

Dissabte, 22 d'octubre, de 18:30 a 20:00

Lloc

Sala Àngela Graupera

Persones ponents

Joana Ariet (Opcions)
Xavier Montagut (Coordinadora de Mercats de Pagès i Xarxa d'Economia Solidària)
Ignasi Riera (Tarpuna)

Entitat(s) organitzadora/es

La Coordinadora de Cooperatives de consumidores agroecològiques
Tarpuna
Opcions
Xarxa de Consum Solidari
Coòpolis

Modera

Roberto Domínguez i Carme Pagès (La Coordinadora)

Format

Debat i reflexió