Activitats FESC

Baürta – Presentació guia per l’habitatge cooperatiu en els mons rurals

La proposta de la guia sorgeix com una oportunitat en el marc dels Projectes Singulars per a la Reactivació Socioeconòmica COVID-19 que ens ha permès trobar-nos a diferents entitats vinculades al sector de l’ESS, amb experiència prèvia en el context d’habitatge cooperatiu o l’entorn rural.

El grup d’intercooperació està format per persones amb coneixement contrastat en diferents disciplines que treballen a l’entorn de la promoció de l’habitatge cooperatiu i la recuperació del territori; aquesta diversitat la notareu en l’estil de redacció de cada capítol. El present equip neix amb la motivació de generar i compartir coneixement al voltant de grups i comunitats que volen desenvolupar un projecte d’habitatge al món rural, amb vinculació al territori i la voluntat de fer difusió del model en el context rural. Les entitats que formen part són: Coop de mà SCCL, Voltes Cooperativa d’Arquitectura SCCL, L’Esberla SCCL, Sostre Cívic SCCL, Associació Masies x Viure i Disseny Integral de Projectes, SCCL.

Amb aquesta guia volem presentar-vos aquells aspectes que un projecte d’habitatge cooperatiu al món rural creiem que cal tenir en compte i recollir quines poden ser les dificultats o camins a descobrir durant el procés. Des de la cohesió del grup, la recerca del lloc, el disseny arquitectònic, l’economia i la relació amb el territori, us convidem a crear la vostra pròpia ruta. Alguns d’aquests aspectes són bàsics i comuns a diversos territoris. Però com que d’altres es diferencien, com per exemple, segons les lleis urbanístiques, ens hem centrat en el context del territori rural de Catalunya. Volem facilitar-te aquestes primeres passes, aquests primers moments de gestació i definició del projecte entenent que es tracta d’un procés de llarg recorregut que no té un sol camí. Sabem que en els moments inicials hi ha molts dubtes i moltes temàtiques per descobrir, és per això que us volem oferir un primer recorregut per conèixer què cal saber abans d’endinsar-nos en l’aventura d’engegar un projecte d’habitatge cooperatiu al món rural.

En aquest àmbit, a diferència dels projectes urbans, les preexistències, la relació i l’enxarxament amb el territori prenen més força que mai i la proposta de vida comunitària, moltes vegades, sol anar més enllà de l’habitatge, cap a una revitalització conscient de l’entorn rural des de projectes productius i socials enxarxats amb el teixit socioeconòmic local existent.

Dia i hora

Dissabte, 22 d'octubre, de 11:00 a 11:30

Lloc

Espai Dolors Abelló

Persones ponents

Inma Pasqual (L’Esberla)
Alicia Vazquez (MasiesxViure)

Entitat(s) organitzadora/es

Voltes cooperativa

Format

Carrusel