Activitats FESC

Presentació del llibre «Les dones pioneres de l’Economia Solidària»

Presentació del llibre i entrega gratuita d’alguns exemplars als assistents i entitats participants a la fira.

Aquest Parrac, dedicat a “Les dones pioneres de l’economia solidaria”, és una petita mostra d’algunes dones que han treballat i lluitat per transformar la vida dels mes vulnerables de la societat. Algunes d’ elles ja no hi son entre nosaltres, però el seu esperit esta viu en les diferents entitats que van crear i en les persones que les van conèixer.

En aquest llibre van voler posar en valor el treball incansable de tantes dones que sense donar-se compta van fer possible un món més just i solidari, la majoria son dones que no han volgut tenir protagonisme, solament han volgut treballar pel demés, i la seva entrega ha donat molt bons resultats.

Les protagonistes del llibre, són des de una monja, la Maria Estrany, fundadora de la fundació Trinijove, fins a una activista social i sindical de CCOO, com és el cas de la Cristina Faciaben, passant per diferents perfils de dones, la Maria Teresa Rodriguez, fundadora de la fundació Ared, la Isabel Gimeno, de l’ associació Solidança, la Fina Rubio de la fundació Surt, la Pilar Mercader de la fundació Prisba, la Luisa Carreño del Centre de formació Sant Martí, la Pilar Ruiz de l’associació Ona Nova, l’ Ana Montoro de la Associació de Recuperadors i d’Entitats Socials, AIRES, La Montse Moretó d’ Associació Solidaria Contra l’Atur, la Dolors Gordi ex Secretaria de Família en el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, la Carmen Parra, Doctora en Dret i presidenta de l’Observatori d’Economia Solidària, i no podem oblidar a la Carme Banyeres que malauradament ens va deixar el darrer any, així com la Cecilia Bosch, fundadora de la fundació Escó, la Fina Llungany i la Maria Estrany. Totes elles van posar el seu gra de sorra per impulsar l’Economia Solidària a Barcelona i a Catalunya. L’economia solidària té nom de dona i sense les dones pioneres no s’entendra aquesta economía!

Dia i hora

Diumenge, 23 d'octubre, de 12:00 a 12:30

Lloc

Espai Dolors Abelló

Persones ponents

Ana Montoro (Fundació Trinijove)
Carmen Parra (Presidenta de l'Observatori de l'Economia Solidària)

Format

Carrusel