Activitats FESC

Presentació del VIII Congrés d’Economia Feminista

El VIII Congrés d’Economia Feminista se celebrarà per primera vegada a Barcelona del 16 al 18 de març de 2023 després de les edicions de Bilbao 2005, Zaragoza 2007, Baeza 2009, Carmona 2013, Vic 2015, València 2019 i Bilbao 2021. Aquesta edició té com a focus l’economia (digital) feminista per obrir un debat entorn de la trobada entre aquests tres conceptes claus. Entenem aquesta cita com un espai de confluència, contrast i cocreació de les múltiples combinatòries al voltant de la transformació econòmica, els feminismes i la digitalització.

En totes les seves edicions, el Congrés d’Economia Feminista s’ha caracteritzat per ser un espai de trobada que ofereix formes de creació i intercanvi de coneixement que van més enllà de les habitualment proposades des de l’àmbit universitari. Aquesta edició, facilitada pel grup de recerca Dimmons (especialitzat en innovació econòmica, economia de plataforma i digitalització feminista) en col·laboració amb la Càtedra_Oberta Barcelona UOC en Economia Digital impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, segueix amb aquesta tradició per combinar tres elements: intercanvi acadèmic, trobada d’economies feministes i openspace/dathaton feminista. Amb aquest objectiu, ens reapropiem i reformulem l’eina de la quíntuple hèlix per promoure un model que incorpori a tots els sectors implicats (acadèmia, entramat socioeconòmic, tercer sector, moviment feminista, feminismes en altres moviments socials, sindicats, entitats de l’Economia Social i Solidària, ONGs i institucions públiques) des d’una perspectiva holística.

A la FESC volem donar a conèixer el Congrès d’Economia Feminista a les entitats participants, explicar-los que hem fet fins ara i què ens imaginem d’ara en endavant, i convidar-les a participar. La presentació al Carrussel vindrà seguida d’una trobada amb entitats, on podrem resoldre totes les preguntes i dubtes que ens vulguin plantejar.

Dia i hora

Diumenge, 23 d'octubre, de 10:30 a 11:00

Lloc

Espai Dolors Abelló

Persones ponents

Susana Galán (DIMMONS)

Entitat(s) organitzadora/es

DIMMONS

Format

Carrusel