Desfés-te del capitalisme

Una conversa inspiradora sobre la sostenibilitat de la vida i la transformació social amb Silvia Federici, Marina Garcés i Magda Bandera.  Tancarem l’acte amb un vermut musical amb Dj Mbodj.

 

ATENCIÓ: Aquesta activitat començarà amb 15 minuts de retard, és a dir, a les 12h15.

Com reivindiquem les pràctiques (eco)feministes en l’ESS?

La taula rodona tindrà 3 espais de participació per a cada entitat que hi participi (La Insòlita, L’Esberla, L’Observatori), que desenvoluparan des de la pròpia experiència amb un esperit crític que doni llums per a la transformació que volem:

– El recorregut (20 minuts),

– Què hem fet i que ens hem trobat? (20 minuts),

– Què reivindiquem? (20 minuts),

– Torn obert de paraules, interacció amb el públic (20 minuts)

Clausura FESC2020

La covid-19 ha fet aflorar de manera colpidora la interrelació entre les crisis mediambiental, econòmica i social preexistents. En aquest context, des de la Xarxa d’Economia Solidària volem acomiadar la FESC amb un mosaic col·lectiu de reivindicacions de diferents moviments i agents socials (l’ecologisme, la lluita per l’habitatge, l’economia social i solidària, el feminisme, l’antiracisme, el sindicalisme i les lluites veïnals / comunitàries) amb l’objectiu de construir un full de ruta comú per a un nou model econòmic.

#AireFESC per sempre i esperem retrobar-nos i abraçar-nos la Fira de l’any vinent!!

 

 

FESC TV: Ecofeminisme o devastació

Existeix l’ecomasclisme? Què és el Cur Cur Klan? Són Petrodependent i Energívora les cosines malvades de la Ruïnosa? Tot això i molt més al nou capítol de la Fesc TV!

Les humoristes Ana Polo i Oye Sherman ens parlen d’ecodependència en el segon programa de la #FESC2020: Ecofeminisme o devastació

Un projecte col·lectiu de Bruna Cooperativa, La Pera Comunicació i Looky Produccions!

XVIII Jornades sobre Colòmbia – Aportacions de l’economia feminista en contextos d’alta conflictivitat: intercanvi d’experiències

Aquesta activitat és la tercera d’un conjunt de 4 taules rodones amb l’objectiu d’aproximar a l’opinió pública de Catalunya el procés d’implementació de l’Acord de pau a Colòmbia en l’àmbit econòmic.

El conjunt de les jornades és:

 • Dilluns 26: Polítiques públiques i l’ESS abans i després de l’Acord de pau
 • Dimecres 28: Les economies solidàries a Colòmbia: parlen els territoris
 • Dimecres 4: Aportacions de l’economia feminista en contextos d’alta conflictivitat: intercanvi d’experiències
 • Dimecres 11: L’ESS en països amb alta conflictivitat: lliçons apreses

Horari:

 • 18 h a 19.30 h Catalunya
 • 12 h a 13.30 h Colòmbia

Objectius específics:

 1. Presentar un balanç de l’aplicació de l’Acord de pau en l’àmbit econòmic en les regions més afectades pel conflicte armat.
 2. Visibilitzar i analitzar la implicació de les comunitats i les persones reincorporades en aquest procés.

Taula 3:

Ponents: Martha Cecilia Gutiérrez representant de la Convergencia de la Economía Social y Solidaria i Maria Cecilia Cea Morán de la Xarxa de Cooperatives pel Treball Digne de El Salvador.

Podeu trobar tota la informació de les jornades al web de la Taula de Colòmbia: https://www.taulacolombia.org/ca/aportacions-de-leconomia-feminista-en-contextos-dalta-conflictivitat-seguim-amb-les-xviii-jornades-sobre-colombia/

Podeu tornar a visualitzarl’activitat aquí

Vida ecofeminista. Com ser ecofeminista a casa?

Avui cuinarem, que és una de les formes que tenim tradicionalment les dones de cuidar i també de relacionar-nos, i mentre ho fem conversarem amb tu sobre unes quantes coses que de segur ja t’inquieten. Per què es pensa el nostre cap que puc teletreballar amb les criatures a casa? Per què ens aporta tant plaer el menjar porqueria (les begudes alcohòliques i els aperitius han pujat en confinament més d’un 30%)? Per què no tinc ni idea d’on provenia l’esmorzar del bar que m’he pres aquest matí? Per què la meva parella no es responsabilitza del tot de les tasques de la llar (i menys en confinament)? Per què a les dones sempre se’ns representen estupendes? O per què els homes no porten faldilles?

Si la cuina t’interessa i alguna d’aquestes preguntes també, vine! A través de la cuina, de la companyonia i de la conversa, us portarem damunt la taula les economies feministes i uns quants trucs pràctics per començar una nova ecofeminist new normality a la de ja: tips d’alimentació, de residu zero, de gènere, comunicació feminista… i qui sap si fins hi tot de sexe!

Ingredients:

  • 1 remolatxa mitjana
  • 1 o 2 dàtils sense pinyol o una cullerada de mel
  • 140 grams de farina d’ametlla o ametlles mòltes
  • Ingredients per arrebossar i decorar: sèsam, cacau, coco ratllat, pipes, ametlles o altres fruits secs en trossets, codonyat…

Vine, les Cuchara i La Clara Comunicació t’esperen preparades per berenar!

 

L’activitat és gratuïta i d’accés obert: es retransmetrà en directe a l’hora programada en aquest espai

Presentació de la Xarxa de Cooperatives Feministes, compartint experiències

Diverses entitats feministes de Barcelona (cooperatives i associacions) que portem anys intercooperant amb diversos projectes, hem iniciat un procés de creació de la primera xarxa de cooperatives feministes a Barcelona amb la intenció doble de promoure els principis i pràctiques feministes dins de l’ESS, i d’enfortir les entitats enxarxades i la seva tasca transformadora.
L’ESS està creixent amb molta força a la ciutat de Barcelona i a la resta del territori català, però aquesta revolució de la forma de produir, cobrir necessitats i consumir no pot obviar els valors i pràctiques feministes. És urgent que els projectes de l’ESS posin la cura i la vida de les persones al centre, tant en l’àmbit intern (polític, estructural i cultural) com extern (activitat que desenvolupa) per tal de promoure una transformació que qüestioni les jerarquies pròpies d’un sistema d’organització social sexista, androcèntric i heteronormatiu.
Per això ens sembla molt important generar un espai de reflexió i debat dins de la FESC, on poder compartir en quin punt es troben les economies feministes i sobre la potencialitat de la intercooperació i les aliances. Cal construir altres formes de lideratge no androcèntriques. Cal un replantejament mateix del concepte d’economia. Els anys que portem treballant en l’àmbit de l’ESS i els diagnòstics que s’han elaborat en diferents espais fins al moment ens indiquen que queda molt camí per fer en aquesta direcció. Per això, és del tot necessari i pertinent que les cooperatives feministes que treballem en el dia a dia en aquesta direcció, ens unim per construir un espai per treballar des de l’economia social i solidària i feminista (ESSF). Pensem que fer xarxa sempre és important, però després del context covid és més important que mai unir esforços, no només per sobreviure sinó per fer els projectes del món de l’ESS més resilients i sostenibles.

Pràctiques inspiradores que fan saltar les costures

Ens trobarem amb algunes de les autores del llibre “Economia Solidària i Feminista. Pràctiques inspiradores que fan saltar les costures” de la col·lecció EINES de la XES per compartir com l’economia feminista es porta a terme des de bones pràctiques quotidianes fetes per entitats de l’ESS, que posen en valor una nova manera de dur a terme el sosteniment de la vida.

 

 

L’activitat és gratuïta i d’accés obert: es retransmetrà en directe a l’hora programada en aquest espai