FESC TV: Economia Solidària o depredació

El còvid ha fet aflorar la interrelació entre les crisis mediambiental, econòmica i social QUE JA EXISTIEN. Les 3 bessones de l’apocalipsi. Les supernenas de la devastació. Però parar el xoc de la hòstia del còvid és fàcil si saps com amb els 11 comodíssims passos que proposa la XES 😉

Les humoristes Ana Polo i Oye Sherman ens parlen de crisi i resiliència en el tercer programa de la #FESC2020: Economia solidària o depredació

Un projecte col·lectiu de Bruna Cooperativa, La Pera Comunicació i Looky Produccions!

El Temps de la FESC TV: Escalfament global

La previsió pel 2050 no pinta bé. L’escalfament del planeta avança i més que mai necessitem la força de l’#AireFESC per canviar de rumb abans no sigui massa tard. Tomàs Molina tanca la previsió del temps de la #FESC2020 amb aquesta alerta vermella!

El Temps de la FESC TV: Consumisme

La previsió per aquesta setmana continua sent immillorable! L’#AireFESC continua bufant amb força per contrarrestar l’espiral consumista que defensa el capitalisme. Ens ho explica el nostre home del temps de referència, el Tomàs Molina!

El Temps de la FESC TV: Producció agroecològica

L’#AireFESC no perd força aquest novembre de #FESC2020! La previsió indica que ajudarà a escampar arreu del país llavors de producció agroecològica i de consum de proximitat

Ens ho explica una setmana més en Tomas Molina

El Temps de la FESC TV: Habitatge cooperatiu

Recordeu que seguim amb una bona previsió meteorològica per la #FESC2020! L’#AireFESC segueix bufant amb força i està previst que s’emporti l’especulació dels nostres pobles i ciutats. Ho explicaTomàs Molina!

El Temps de la FESC TV: AireFESC

El 23 d’octubre de 2020 va arribar a casa nostra un fenomen ventós poc habitual: l’#AireFESC. Allà on bufa, s’obren clarianes d’una nova economia justa i sostenible. Tomàs Molina ens avança la previsió meteorològica pels propers dies.

1ra càpsula promocional de la FESC2020

 

FESC TV: Ecofeminisme o devastació

Existeix l’ecomasclisme? Què és el Cur Cur Klan? Són Petrodependent i Energívora les cosines malvades de la Ruïnosa? Tot això i molt més al nou capítol de la Fesc TV!

Les humoristes Ana Polo i Oye Sherman ens parlen d’ecodependència en el segon programa de la #FESC2020: Ecofeminisme o devastació

Un projecte col·lectiu de Bruna Cooperativa, La Pera Comunicació i Looky Produccions!

FESC TV: Ruralisme o Barbàrie

Mallerenga? Xirivia? Creieu que són noms de noves cooperatives?

Les humoristes Ana Polo i Oye Sherman es calcen les Quechua per parlar-nos del món rural al primer programa de la #FESC2020: Ruralismeo barbàrie

Un projecte col·lectiu de Bruna Cooperativa, La Pera Comunicació i Looky Produccions!

Manipulator: com sobreviure a les fake news? (joc dinamitzat)

El Manipulator és un joc per reflexionar sobre una de les problemàtiques més importants actualment: la proliferació de les “fake news”, la desinformació i la manipulació mediàtica. Les jugadores hauran de col·laborar per desemmascarar les noticies falses.

Es realitzarà una partida virtual a través de la plataforma TableTopia. La dinamització prèvia, explicació del joc, facilitació de la partida i reflexió posterior es durà a terme a través d’una plataforma de video-conferències que permeti la interacció entre participants.

Durant la partida, cada jugador/a o equip adoptarà un rol familiar estereotipat fins a l’extrem: l’avi jubilat que es creu totes les notícies que sent mentre fa la compra, l’adolescent sempre connectada a les xarxes socials, el típic cunyat que escampa tot el que li arriba pels mil grup de WhatsApp dels que forma part… Amb aquest panorama, totes les membres de la família hauran de col·laborar i compartir el que saben per descobrir quines notícies són veritat i quines són fakes. Però atenció! Les apostes que faran són apostes cegues! Per tant, sempre poden fer creure a la resta que votaran una cosa i acabar fent-ne una altra per interès propi. Aconseguirà la família cooperar pel bé comú? Qui acabarà guanyant en aquest embolic familiar?

A l’acabar la partida, es farà una reflexió conjunta a través de metodologies participatives sobre la situació actual de l’ús de fake news i desinformació.

Del bosc al món: periodisme i crisi climàtica

El sistema capitalista basa la seva reproducció en un creixement acumulatiu constant d’allò que, de manera esbiaixada, considera que és economia. Per al sistema capitalista, l’economia són els diners, la productivitat i els mercats, i és l’economia que cal seguir reproduint i fer créixer constantment. Però el planeta no té els recursos suficients per sostenir un creixement exponencial constant per a totes les persones que l’habiten. Per això, ens trobem en un recorregut històric d’explotacions territorials i humanes, que han derivat en una situació global en què unes vides valen més que unes altres i una mirada curtterminista que no té en compte el ritme de regeneració de recursos del planeta. Per al sistema capitalista, ni la sostenibilitat humana ni la natura formen part de l’anàlisi econòmica. D’altra banda, el periodisme convencional es veu venut a les mateixes lògiques de mercat, i és dominat per les mateixes empreses que es beneficien d’aquest creixement i productivitat exponencials i sense límits. I són aquests mitjans els que dominen el discurs i els que generen un imaginari col·lectiu de la realitat.
Cal, des del periodisme transformador, prendre una posició clara en aquest context i explicar les causes d’una emergència climàtica que és palpable en els països empobrits, però també es fa evident en molts punts propers dels Països Catalans i Occident. Fem un repàs a alguns casos i sentim les veus de diferents periodistes que des de fa temps aposten per assenyalar quins són els poders que s’enriqueixen a costa de l’empobriment d’altres vides i visibilitzar les lluites dels moviments socials i veïnals per aturar aquestes explotacions i abusos de poder.