Gràcies a una aliança amb el Festival Esperanzah!, que malauradament enguany no es podrà dur a terme, tindrem un escenari Esperanzah! al Festival FESC’24. Aquest acord és fruit d’un camí compartit durant anys, basat en els valors comuns de transformació social, justícia i economia solidària que tant Esperanzah! com la FESC defensen. En saber que aquest any el Festival Esperanzah! no es podria celebrar, des de la FESC es va proposar aquesta col·laboració per mantenir viu l’esperit del festival i seguir oferint espais on la cultura es trobi amb la reivindicació i el canvi social.
Aquesta col·laboració es materialitzarà en l’escenari Esperanzah! dins el Festival FESC’24, que oferirà les actuacions musicals centrals del Festival dissabte 19 d’octubre al vespre.
D’una banda, comptarem amb Belén Natalí, una artista argentina establerta a Barcelona, coneguda per la seva trajectòria internacional en l’àmbit del reggae i la cultura sound system. Amb el seu últim treball, ‘Jacarandà’, Belén Natalí explora ritmes pop/lo-fi amb tocs d’R&B i jazz, sense deixar enrere les seves arrels jamaicanes. La seva actuació a l’escenari Esparanzah! del Festival FESC’24 promet ser una combinació de força i sensibilitat que no deixarà indiferent ningú.
D’altra banda, l’escenari Esperanzah! també acollirà l’energia vibrant de Boom Boom Fighters & Cookah P, una banda emergent del panorama musical català que ha sacsejat festes i festivals amb el seu estil únic. Amb una proposta inspirada en el reggae i el dancehall dels anys 80 i 90, el grup ha anat consolidant-se com una de les referències de la nova música festiva. Amb singles exitosos i col·laboracions amb altres artistes populars, Boom Boom Fighters & Cookah P aportaran un espectacle carregat de ritme i diversió. A més, la seva cançó “La Bicicleta” ha estat la cançó oficial de la Volta Ciclista a Catalunya 2024, un fet que ha marcat la seva ascensió meteòrica.
Aquesta aliança amb el Festival Esperanzah! reafirma el compromís del Festival FESC’24 amb la cultura popular, el teixit associatiu i la creació d’espais de trobada entre música i transformació social.
Foto del Festival Esperanzah! 2022 de Gisela Jané