53280814886_e2208c3151_k (1)

Fòrum FESC’23 | Pensar en gran la Transició Ecosocial: com passar d’allò micro a allò macro

Taula rodona celebrada el dissabte 21 d’octubre de 2023 a la Fabra i Coats de Barcelona, en el marc del Fòrum de l’Economia Solidària de Catalunya.

En aquest taula vam establir un diàleg entre diferents propostes polítiques i econòmiques que aborden la crisi ecosocial des d’una perspectiva macroeconòmica: Economia del Benestar, Economia del Donut, Decreixement i Green New Deal. L’Economia Social i Solidària la conformen milers d’iniciatives, que treballen a una escala micro i van construint mercats socials de baix a dalt, però sovint falta una mirada més enllà, cap a l’escala macroeconòmica, que permeti vincular totes aquestes iniciatives a un projecte més ampli per a l’assoliment d’una societat postcapitalista i postcreixentista. Què podem aprendre d’aquestes propostes? Quines eines i propostes les singularitzen? Quina paper té l’ESS en aquestes propostes?

Modera: Ruben Suriñach Padilla (XES).

Hi han participat:  Héctor Tejero (responsable de l’àrea de Transició ecològica de Más Madrid i diputat a la Asamblea de Madrid) , Neus Casajuana (Revo Prosperitat Sostenible i WEALl Iberia), Enric Tello, (recercador de la UB en transició ecosocial agroecològica i membre d’Ecologistes en Acció de Catalunya) i Filka Sekulova (Universitat Oberta de Catalunya i Research and Degrowth).

Comparteix!

Altres notícies