Queden pocs dies per al Fòrum FESC’25, que tindrà lloc divendres 4 d’abril a la Nau Bostik de Barcelona. El Fòrum FESC és l’espai de trobada i reflexió per a les persones i organitzacions de l’economia solidària, on abordarem conjuntament els reptes i estratègies de futur del moviment.
Activitats de 10 a 11.30h

Presentació ‘Resposta comunitària davant emergències: aprenent del cas València
S’hi explicaran experiències reals i es compartiran reflexions sobre com organitzar-nos davant crisis futures.

CitESS
Format que es va estrenar durant el Fòrum FESC’23 i que consisteix en un espai de taules per fer reunions en franges de 30 minuts perquè les entitats inscrites puguin fer les seves presentacions en format íntim i proper.
Debats de 12 a 14h


És viable l’ESS sense el suport de les administracions públiques? Reflexionem sobre l’autogestió, les experiències internacionals i com enfortir el model més enllà de subvencions. Parlem també de contractacions directes i compres públiques.
És hora de prendre més riscos i apostar per un salt d’escala? Una discussió sobre models de creixement i si hauríem d’assumir projectes més ambiciosos per multiplicar l’impacte de l’ESS.
Dinar col·lectiu
Un espai informal de trobada per estar juntes i posar-nos al dia. Serà imprescindible comprar el tiquet del dinar prèviament a través de la plataforma Tickètic. Les properes setmanes posarem a la venda els tiquets.
Petxa-kutxa de 15 a 16h
Petxa-kutxa és un format de presentació on s’exposa una tema de manera senzilla i informal mitjançant 20 diapositives mostrades durant 20 segons cadascuna. Utilitzarem aquest format per donar a conèixer entitats o projectes de l’economia solidària que així ho desitgin. Per participar-hi és imprescincible fer la inscripció prèvia.
Debats de 16 a 18h


Com podem reforçar l’incidència política de l’ESS? Parlem de lobbing, autodefensa col·lectiva i estratègies per fer front als reptes plantejats en la relació amb les administracions públiques.
L’ESS és realment accessible i assequible per a les classes populars? Debatem el seu impacte actual, els perfils implicats i com apropar-nos a més sectors de la societat.